Начин на приготвяне
Първо направете топчетата, като за целта сложите каймата в голяма купа. Нарежете магданоза и кедровите ядки на дребно. Добавете всички съставки и омесете каймата с ръце. Оставете в хладилника за час. Извадете и оформете топчетата. Отново върнете в хладилника.
Запалете огъня и регулирайте тавата да е равна. Налейте зехтина и изчакайте да загрее. Нарежете месото на малки парчета. Сложете в тавата и запържете хубаво или до златисто.
Нарежете чушката на ивици. Дръпнете месото по края на тавата и сложете топчетата в средата. Запържете и тях до златисто. Внимавайте, огънят не трябва да е много силен.
Изтикайте топчетата по края и сложете чушката в средата, която сте нарязали на ивици. Запържете за кратко. Добавете замразени зеленчуци. Запържете и тях до златисто. Сложете домата, предварително рендосан, и скилидките чесън нарязани или пресовани с преса.
Изчакайте 5 минути и налейте вода, колкото да покрие продуктите. Сега може да засилите огъня. Изчакайте да заври и сложете сол. Опитвайки бульона, той трябва да една идея по-солен, защото като сложим ориз, да поеме и той. Варете месото до готовност и ако е необходимо, налейте отново вода.
Щом месото се свари, налейте отново вода, колкото да покрие месото. Изчакайте да заври и сложете шафран и ориза. Сега е моментът да намалите огъня, за да не загори оризът. Спирате да бъркате. Бавно ще изчакате да се изпари водата. Махнете от огъня, сложете няколко клончета розмарин и покрийте с капак или вестник да се задуши за 5 минути. Сервирайте вашата любима паеля, докато е топла с резен лимон във всяка чиния.
Неустоима паеля!