Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Паеля»Любимата паеля със заешко

Любимата паеля със заешко

Любимата паеля със заешко
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
12
"Като майсторите - вижте как да приготвите разкошна паеля със заешко, за която после дълго ще се говори"

Необходими Продукти

  • заек - 1/2 бр.
  • пиле - 1/2 бр.
  • свински ребра - 1 ребро
  • замразени зеленчуци - 1 пак. (зелен боб, бял боб) 1 пак.
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • зехтин
  • шафран
  • чушки - 1 бр. (голяма)
  • ориз - 1 кг
  • за топчетата
  • кайма - 200 г смес
  • галета - 1 с.л.
  • магданоз - връзка
  • канела - 1 к.л.
  • кедрови ядки - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо направете топчетата, като за целта сложите каймата в голяма купа. Нарежете магданоза и кедровите ядки на дребно. Добавете всички съставки и омесете каймата с ръце. Оставете в хладилника за час. Извадете и оформете топчетата. Отново върнете в хладилника.

Запалете огъня и регулирайте тавата да е равна. Налейте зехтина и изчакайте да загрее. Нарежете месото на малки парчета. Сложете в тавата и запържете хубаво или до златисто.

Нарежете чушката на ивици. Дръпнете месото по края на тавата и сложете топчетата в средата. Запържете и тях до златисто. Внимавайте, огънят не трябва да е много силен.

Изтикайте топчетата по края и сложете чушката в средата, която сте нарязали на ивици. Запържете за кратко. Добавете замразени зеленчуци. Запържете и тях до златисто. Сложете домата, предварително рендосан, и скилидките чесън нарязани или пресовани с преса.

Изчакайте 5 минути и налейте вода, колкото да покрие продуктите. Сега може да засилите огъня. Изчакайте да заври и сложете сол. Опитвайки бульона, той трябва да една идея по-солен, защото като сложим ориз, да поеме и той. Варете месото до готовност и ако е необходимо, налейте отново вода.

Щом месото се свари, налейте отново вода, колкото да покрие месото. Изчакайте да заври и сложете шафран и ориза. Сега е моментът да намалите огъня, за да не загори оризът. Спирате да бъркате. Бавно ще изчакате да се изпари водата. Махнете от огъня, сложете няколко клончета розмарин и покрийте с капак или вестник да се задуши за 5 минути. Сервирайте вашата любима паеля, докато е топла с резен лимон във всяка чиния.

Неустоима паеля!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: