Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Заешко с ароматни подравки

Заешко с ароматни подравки

Заешко с ароматни подравки
Снимка: Симеон Христов Кънев
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Вкусно заешко месце на фурна, което ще се услади на цялото семейство"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 200 г обезкостено
  • ориз - 180 г
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • кашкавал - 60 г
  • соев сос
  • куркума
  • къри
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешкото месо се сварява със сол и се обезкостява прилежно - аз ползвах гръбче и бутче.

Накълцва се на ситно с остър нож, почти като кайма и се полива със соев сос - оставя се настрана да поеме. Бульонът се прецежда и се слага в тавата, където ще приготвяме ястието.

Оризът се премива и се разстила при бульона в тавата. Морковите се нарязват на кръгчета, а картофите на полумесеци и се прибавят и те.

Накрая се разпределя месото, поръсва се с подправките и се слага да се пече на 200 градуса. Ако е необходимо, добавете вода - течността трябва да покрие добре.

Когато оризът поеме течността и ястието е готово, се изважда, поръсва се с рендосания кашкавал и се връща във вече изключена фурна за да се разтопи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: