Начин на приготвяне
Заешкото месо се сварява със сол и се обезкостява прилежно - аз ползвах гръбче и бутче.
Накълцва се на ситно с остър нож, почти като кайма и се полива със соев сос - оставя се настрана да поеме. Бульонът се прецежда и се слага в тавата, където ще приготвяме ястието.
Оризът се премива и се разстила при бульона в тавата. Морковите се нарязват на кръгчета, а картофите на полумесеци и се прибавят и те.
Накрая се разпределя месото, поръсва се с подправките и се слага да се пече на 200 градуса. Ако е необходимо, добавете вода - течността трябва да покрие добре.
Когато оризът поеме течността и ястието е готово, се изважда, поръсва се с рендосания кашкавал и се връща във вече изключена фурна за да се разтопи.