Заешко с чесън

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Заешко с чесън1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5-6
"Доверете ни се, ние знаем тайната на вкусното и крехко заешко месо"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 заек (около 1, 2 кг)
  • лук - 2 глави
  • чесън - 5 скилидки
  • целина - 4 стръка
  • домати - 2 броя
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • бульон - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 5 с.л.
  • мащерка - 2 стръка
  • дафинов лист - 1 брой
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • магданоз - накълцан на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Порционирайте заека и го измийте. Овкусете парчетата заешко със сол и черен пипер. Накълцайте чесъна и мариновайте месото във виното и чесъна за 1 час, като го поливате от време на време с маринатата. Загрейте в голяма тенджера зехтина и запържете до зачервяване отцеденото заешко.

Нарежете зеленчуците на парчета, а доматите попарете и обелете от люспата и нарежете на ситно. Извадете заешкото и в същата мазнина запържете лука и целината.

Върнете месото и долейте виното с чесъна и бульона. Прибавете доматите, дафиновия лист и мащерката. Похлупете леко и оставете да къкри така за 45 минути.

Накрая овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче. Поднесете порция заешко, поръсена с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Niki Zelyazkova
Niki Zelyazkova
Много ми хареса рецептата и не е никак трудна за изпълнение. Ще я пробвам скоро, а тук заека не е много скъп, заслужава си да се направи, благодаря.
28.08.2011 18:40
1