Начин на приготвяне
Настържете домата и добавете към него пресования чесън.
Загрейте зехтина в тавата за паеля и изпържете двата вида месо до получаване на златист цвят.
Внимателно дръпнете месото в края на тавата. В средата сложете да се запържи наситнената червена чушка. След няколко минути прибавете замразените зеленчуци.
Щом омекнат, прибавете настъргания домат с чесъна. 1-2 минути по-късно налейте и топла вода.
Овкусете със сол и намалете силата на котлона. Гответе до готовност на месата, а ако вода изври, налейте нова.
Прибавете ориза и шафрана. Щом изври последната течност, изключете огъня.
Ароматизирайте паелята с клончето розмарин. Сложете капак и оставете да се задуши за няколко минути.
Паелята с пилешко и заешко месо е готова.