Ризото а ла карбонара

22/09/2019
"Много актуално, вкусно и лесно за приготвяне ризото, хапвайте с удоволствие и споделяйте рецептата с приятели "
Приготвяне8 мин.
Готвене30 мин.
Общо38 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо611
  • Преглеждания за месеца434
  • Преглеждания за седмицата236
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете зехтина на котлона и изчакайте да загрее. Нарежете лука на дребно. Добавете го при зехтина. Запържете за кратко.

Добавете бекон, предварително нарязан на малки кубчета. Запържете до златисто. Сложете ориз за ризото и изчакайте, докато стане прозрачен, като бъркате през това време периодично.

Намалете котлона на минимум. Слагайте по един черпак от бульона, като изчаквате до пълното му усвояване. Повторете процедурата до изчерпване на количеството.

Налейте сметана и сложете подправките. Изчакайте сметаната да се изпари, но не напълно. Изключете и оставете затворено ризото за пет минути. Сервирайте, докато е топло, поръсено с пармезан, това прекрасно ризото а ла карбонара.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар