Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото а ла карбонара

Ризото а ла карбонара

Ризото а ла карбонара
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
38 мин.
Порции
4
"Много актуално, вкусно и лесно за приготвяне ризото, хапвайте с удоволствие и споделяйте рецептата с приятели"

Необходими Продукти

  • ориз - 320 г
  • лук - 1 бр.
  • бекон - 120 г
  • пилешки бульон - 750 мл
  • пармезан - 75 г
  • сметана - 200 мл за готвене
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете зехтина на котлона и изчакайте да загрее. Нарежете лука на дребно. Добавете го при зехтина. Запържете за кратко.

Добавете бекон, предварително нарязан на малки кубчета. Запържете до златисто. Сложете ориз за ризото и изчакайте, докато стане прозрачен, като бъркате през това време периодично.

Намалете котлона на минимум. Слагайте по един черпак от бульона, като изчаквате до пълното му усвояване. Повторете процедурата до изчерпване на количеството.

Налейте сметана и сложете подправките. Изчакайте сметаната да се изпари, но не напълно. Изключете и оставете затворено ризото за пет минути. Сервирайте, докато е топло, поръсено с пармезан, това прекрасно ризото а ла карбонара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: