Панирано пържено пиле

20/09/2019
"Панирано, пържено и много вкусно - дайте го насам цялото и хич не му мислете "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо439
  • Преглеждания за месеца246
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам двете пилешки гърди по дължина, получават се около 10-12 филенца. Овкусявам пилешките гърди със сол черен пипер, къри, лимон няколко капки зехтин.

Оставям да се мариноват за 20 минути. Вземам си тиган, в който подреждам пилешките парченца, задушавам. Не слагам мазнина, има зехтин в маринатата.

Става много бързо, по 4-5 минути от двете страни. Когато е готово (почти готово, не препържено), го изваждам и оставям да изстине (месото е бяло и сочно).

Приготвям си чиния за сухата панaда от брашното, смесено с пармезан, и купичка за разбитите леко яйца, в които съм добавила малко сол.

Приготвям си тиган със сгорещено олио и добавям пилешките филенца, като първо ги овалвам в брашно и след това ги потапям в яйцето, и в смесеното брашно с пармезан.

Отново яйце и ги панирам в горещото олио, да станат златисти, и ги вадя. Сервирам веднага топли с лимон.Това е едно чудесно ястие, което може да поднесете с картофки. Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар