Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Пасиран сос от чушки, патладжан и домати

Пасиран сос от чушки, патладжан и домати

Пасиран сос от чушки, патладжан и домати
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Баба, след поредното издание на някое кулинарно шоу - не прави лютеница, а пасиран сос"

Необходими Продукти

  • чушки - 5 - 6 бр. червени
  • патладжани - 2 бр.
  • домати - 2 бр
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • магданоз - 3 стръка
  • кимион - 1 к.л.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печем червени чушки и патладжан на скара или на барбекю. Обелваме чушките, почистват се от семената. Патладжан, обелен, се нарязва на едро. Домати, обелени, без семена, се нарязват на парчета.

Във висок съд сипваме зеленчуците и добавяме олио, сол на вкус, черен пипер, кимион, пресен магданоз и скилидки чесън. С пасатор, чопър или блендер се смилат на пюре.

Опитваме на вкус, при нужда се добавя сол или друга ваша любима подправка. Получената смес се сипва в буркани, затваряме с капачка и съхраняваме в хладилника.

Ползва се като гарнитура за печено месо, пържоли, кюфтета, пържени картофки или просто намазан на филия със сирене.

Приготвям го за бърза консумация, но ако искате за зимата, трябва да стерилизирате бурканите за 15- 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: