Бюрек с Одрински кори На баба

21/09/2019
"Думите бледнеят пред вкуса на този Одрински бюрек, затова ще кажем само - Да ви е вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 698
  • Преглеждания за месеца456
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества
Бюрек

Начин на приготвяне

В голяма купа се разбиват яйцата, след което се добавят киселото мляко и сода бикарбонат. Разбиваме отново добре и добавяме натрошеното сирене и настърган кашкавал.

Всяка кора се намазва добре със зехтин и се слага от плънката, след което се реди в намазнена тавичка.

За заливката разбиваме 1 яйце и добавяме към него 200 мл прясно мляко и разтопено масло.

Заливаме бюрека и го оставяме да се пече за 30 мин. на 200 градуса във фурната.

Когато е добре опечен бюрека с Одрински кори, по желание се настъргва малко кашкавал отгоре.

Стилна кръгла тава с незалепващо покритие 30 см-16%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилна кръгла тава с незалепващо покритие 30 см
25.50 лв.
21.40 лв.
Виж ››

Без изгорели остатъци - поне не и в кръглата тава, която виждате пред себе си. С незалепващо покритие, компактни размери и интересна декорация, алуминиевата тава ще грабне сърцето ви на мига!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар