Крехка печена патица

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
229
2k
313
737
3
21/09/2019
"Тази рецепта е виновникът да изпитваме особен афинитет към патешкото месо "
Приготвяне20 мин.
Готвене300 мин.
Общо320 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 293
  • Преглеждания за месеца522
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • патица - 1 бр. млада, охладена 2 - 2, 5 кг
  • масло - 4 с.л. растително
  • зеленчуци - 1 с.л. сушени и смлени
  • подправки - 1 с.л. сушени / магданоз, целина, копър, куркума и други/
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • захар - 1 с.л.
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • сок от нар - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества
Печена Патица

Начин на приготвяне

Патицата се натрива отвътре и отвън със зеленчуците, подправките, червения пипер и доста сол.

Намазва се с мазнината и се поставя в подходящ съд с капак заедно с 1 ч.ч. вода. Пече се във фурната 5 часа на 150 г.

След като се извади, се залива десетина пъти със сока от печенето, докато изстине.

След това сосът се отделя и редуцира с брашното, черния пипер, захарта, ябълковият оцет и сок от нар.

Ако е необходимо, се добавя сол. Добре е крехката патица да се сервира обезкостена с остър нож и ръце.

Няма да е лошо, да присъства и бутилка хубаво розе.

Традиционна голяма емайлирана тава 41 см-9%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционна голяма емайлирана тава 41 см
35.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Емайлираната квадратна тава е необходимост във всяка кухня. Пригответе вкусни ястия и сладкиши за цялото семейство. Квадратната тава е с незалепващо покритие, което позволява лесно почистване. Предлага се в стилен черен цвят и удобни размери.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар