Патица с картофи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Патица с картофи
Снимка: Petia Valcheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Ако се готвите да посрещнете повечко гости, тази патица с картофи е чудесен вариант за приготвяне"

Необходими Продукти

  • патешко месо - 2 кг патица
  • ябълки - 1 брой
  • картофи - 1 кг
  • мед - 2 с.л.
  • салвия - 3 с.л. градински чай
  • горчица - 1 супена лъжица
  • сол - 1 ч.л. морска
  • черен пипер - млян, на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патицата се измива и се пробожда по кожата на няколко места с нож. Ябълката се режете на парчета и поръсва с 1 и 1/2 ч.л. градински чай. Натъпква се във вътрешността на патицата.

Патицата се поръсва с морската сол и се пече намазнена тава в предварително загрята на 200 градуса фурна около 45 мин.

Картофите се режат на едри парчета, подреждат се около патицата и се поръсват с останалата салвия. Разтворете в 2/3 ч.ч. топла водичка горчицата, меда, малко сол и черен пипер.

С четка намажете патицата, а останалото количество полейте върху картофите. Върнете във фурната за още 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка: