Оригинален турски бюрек

23/09/2019
"Който е хапвал бюрек, знае, че е страхотен, а сега вече може да си го направите и сами с тази супер рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 850
  • Преглеждания за месеца1191
  • Преглеждания за седмицата409
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете плънката, като за целта разбийте яйцата. Добавете натрошеното сирене, киселото мляко и содата. Разбъркайте добре.

В намаслена тавичка, сложете една кора. Полейте с малко олио, сложете втора кора и отново олио. Поставете трета кора, отново малко олио и ръснете малко от плънката.

Повторете процедурата до изчерпване на количеството. Направете заливка, като разбиете яйцата с прясното мляко.

Разрежете баницата на квадрати. Нарежете кравето малко на малки парчета. Сложете парчетата в разрезите.

Излейте заливката отгоре. Печете на 180 градуса до златисто. Извадете и оставете да изстине готовия оригинален турски бюрек.

Източник: Черпак с Мерак

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар