Начин на приготвяне
Смокините се накисват за една вечер. Изсипете водата и измийте.
Смелете с овесените ядки и с кокосовото олио.
Във форма за торта притиснете добре, така че да полепне хубаво и изравнено. Изпечете на 160 градуса с вентилатор за 5 минути. Оставете да се охлади и пригответе крема.
Изварата се разбива добре в блендер заедно с яйцата и меда. По желание може да добавите една яйчна черупка (за допълнителна доза калций). Ще усещате пясъчно хрупкане, затова, ако не Ви допада това усещане, пропуснете.
С помощта на шпатула загладете добре сместа върху изпечената основа. Украсете със смокини.
Пече се на водна баня за около час на много ниска температура (140-160 градуса с вентилатор), за да избегнете напукването.
Охладете и украсете чийзкейка за спортисти с разтопен черен шоколад. По възможност без или с ниско съдържание на захар.