Начин на приготвяне
Обелват се лук и морков, лукът се нарязва на ситно, морковът се рендосва, чесън се реже на малки парченца. В загрято олио с малко вода се задушават лук, чесън и морков.
Добавя се кайма и се разбърква да стане на трохи. Поръсва се с подправките, разбъркваме и добавяме домати. Оставя се на тих огън да се готви, като периодично се разбърква.
Когото малко се сгъсти, се добавя бяло вино и продължаваме да готвим, докато сосът се сгъсти пак.
Измити чушки се срязват на две, дръжката се запазва. С лъжица пълним чушките и нареждаме в тава една до друга.
Налива се 2 с.л. олио и малко вода. Печем пълните чушки в загрята фурна на 180 градуса около 30-40 минути и изваждаме от фурната. Сервираме нашите пълнени чушки Болонезе, поръсени с магданоз, а може и с настърган кашкавал.