Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки Болонезе

Пълнени чушки Болонезе

Пълнени чушки Болонезе
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Кухнята ни ухае великолепно, а чушките ни са Болонезе - елате да ги опитате"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • кайма - 400 г
  • моркови - 1 бр.
  • риган
  • мащерка
  • кимион
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • домати - 400 г настъргани или пасирани
  • бяло вино - 2 с.л.
  • скилидки - скилидки
  • кашкавал - за поръсване
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелват се лук и морков, лукът се нарязва на ситно, морковът се рендосва, чесън се реже на малки парченца. В загрято олио с малко вода се задушават лук, чесън и морков.

Добавя се кайма и се разбърква да стане на трохи. Поръсва се с подправките, разбъркваме и добавяме домати. Оставя се на тих огън да се готви, като периодично се разбърква.

Когото малко се сгъсти, се добавя бяло вино и продължаваме да готвим, докато сосът се сгъсти пак.

Измити чушки се срязват на две, дръжката се запазва. С лъжица пълним чушките и нареждаме в тава една до друга.

Налива се 2 с.л. олио и малко вода. Печем пълните чушки в загрята фурна на 180 градуса около 30-40 минути и изваждаме от фурната. Сервираме нашите пълнени чушки Болонезе, поръсени с магданоз, а може и с настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: