Класически бисквити Котешко езиче

23/09/2019
"Правилото е - колкото котешки езичета сте изяли като дете, толкова да приготвите като възрастен "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 225
  • Преглеждания за месеца487
  • Преглеждания за седмицата215
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мекото масло и пудрата захар се разбиват на гладък крем. Добавя се ваниловата захар, щипка сол и белтъците - един по един при непрестанно разбиване.

Към кремообразната смес се сипва брашното и отново се разбърква добре на по- бавна степен на миксера.

Готовата смес се прехвърля в шприц с гладък кръгъл накрайник и се прибира в хладилник за 7-8 минути.

Фурната се пуска да загрее до 180 градуса. Две широки тави се покриват с хартия за печене и върху тях се шприцоват продълговати лентички на разстояние една от друга.

Всяка тава се пече 8-10 минути в загрятата вече фурна. Класическите котешки езичета са готови, когато по краищата почервенеят.

След изваждане от фурната бисквитите са все още меки, затова задължително се оставят да изстинат и така ще бъдат хрупкави и страхотни.

Котешките езичета се съхраняват в добре затворен съд.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Тасева
любим вкус от детството :) Благодаря !
1
0