Рататуй с домашни градински зеленчуци

Veselina DiVeselina DiНовак32
24/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо186
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

По възможност всички зеленчуци се режат на шайби (да са с дебелина 3-4 мм, картофа го режа на тънко, като за чипс), като патладжанът се осолява и се оставя за 10-15 минути да се отдели горчивината.

За доматения сос: лукът и чесънът се запържват на тиган. Прибавят се доматите, дафиновият лист и целите стръкове мащерка, черен пипер, сол и захар, и се оставя да къкри като периодично се разбърква.

Не се изварява до пълна готовност! Махат се стръковете подправки и се изсипва на дъното на тавичка.

Измиваме хубаво патладжана! Върху доматения сос започват да се редят нарязаните зеленчуците като се застъпват под формата на спирала. След това се посоляват със сол и черен пипер поръсват се със струйка зехтин или олио.

Отгоре тавичката се запечатва с алуминиево фолио за първите 20 мин. Рататуят се пече в предварително загрята фурна на 250°С! След 20 мин. се маха фолиото и се допича до готовност!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар