Телешко по английски

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Телешко по английски1 / 2
27/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5-6
"Дайте шанс на английската кухня да ви е впечатли - опитайте това ароматно и крехко телешко по английски"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 540 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 връзки пресен
  • зеле - 130 г
  • пикантен сос - 200 г
  • целина - 150 г
  • масло - 100 г
  • картофи - 650 г пресни
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
  • за соса
  • лук - 350 г
  • масло - 50 г
  • оцет - 75 г
  • корнишони - 185 г
  • кетчуп - 800 г
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото месо на парчета, залейте го със студена вода и варете до полуготовност на месото. По време на варенето отпенвайте бульона.

Нарежете целината, зелето, морковите и пресния лук на дребно и ги добавете към месото. Овкусете с черен пипер и сол на вкус. Варете до готовност на месото и зеленчуците.

Извадете месото в затоплена чиния и ги приберете на топло. Претрийте през цедка сварените зеленчуци. Върнете ги обратно при бульона, добавете и пикантния сос и разбъркайте. Полейте телешкото със зеленчуковия сос.

Задушете пресните картофи в половината от маслото, добавете сол на вкус и ги добавете към телешкото в зеленчуков сос. Кипнете и варете още 10 минути на тих огън.

Пригответе соса за телешкото. За целта нарежете лука на ситно и го задушете в останалото масло. Когато омекне добавете оцета, дафиновия лист и черен пипер на вкус. Варете 5-6 минути.

Изсипете целия кетчуп и оставете соса да кипне. Добавете ситно нарязаните кисели краставички и отново кипнете. Поднесете ястието наръсено с пресен магданоз и сос в отделен съд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: