Начин на приготвяне
Натрошаваме бисквитите, добавяме 1 ч.ч. пудра захар, ванилия, леко разтопеното масло 100 г, разбъркваме, като постепенно добавяме прясното мляко. Сместа трябва да стане като меко тесто.
Оформяме като таралеж, като издигаме около 2 см от сместа като бордюр.
Слагаме в хладилника, докато приготвим крема за бишкотите.
В купа слагаме останалите 100 г кр. масло, около 1/2 или малко повече ч.ч. пудра захар и какаото, с миксер разбиваме, докато се получи крем.
В купа наливаме 1 ч.ч. топло прясно мляко. Вадим основата на таралежа от хладилника, топим за много кратко бишкотите в млякото и ги нареждаме, мажем с крема и отново пак бишкоти, редим, докато оформим таралеж.
Завършваме с крем, поръсваме сладкиша с бисквити с шок. пръчици и слагаме бодлите от нарязани на дълго бадеми или орехи, муцунката и очите оформяме с какао и вода.
Ще може да си хапнете Ежко, след като е поспал 5-6 часа в хладилника.
Да ви е сладко с този сладък таралеж:)