Сладък таралеж

26/09/2019
"Знаете ли защо е толкова вкусен и обичан от децата - защото може да го приготвите заедно с тях "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 003
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • обикновени бисквити - 2 пак.
  • бишкоти - 2 пак.
  • краве масло - 1 пак. (250 г)
  • пудра захар - 2 ч.ч.
  • прясно мляко - около 2 ч.ч. (топло)
  • какао - 2 с.л.
  • ванилия - 1 пак. или 4 - 5 капки
  • орехи - или бадеми, шок. пръчици за украсата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме бисквитите, добавяме 1 ч.ч. пудра захар, ванилия, леко разтопеното масло 100 г, разбъркваме, като постепенно добавяме прясното мляко. Сместа трябва да стане като меко тесто.

Оформяме като таралеж, като издигаме около 2 см от сместа като бордюр.

Слагаме в хладилника, докато приготвим крема за бишкотите.

В купа слагаме останалите 100 г кр. масло, около 1/2 или малко повече ч.ч. пудра захар и какаото, с миксер разбиваме, докато се получи крем.

В купа наливаме 1 ч.ч. топло прясно мляко. Вадим основата на таралежа от хладилника, топим за много кратко бишкотите в млякото и ги нареждаме, мажем с крема и отново пак бишкоти, редим, докато оформим таралеж.

Завършваме с крем, поръсваме сладкиша с бисквити с шок. пръчици и слагаме бодлите от нарязани на дълго бадеми или орехи, муцунката и очите оформяме с какао и вода.

Ще може да си хапнете Ежко, след като е поспал 5-6 часа в хладилника.

Да ви е сладко с този сладък таралеж:)

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар