Начин на приготвяне
Сипваме в голяма купа пълнозърнестото брашно, яйцата, хималайската фина сол и шарлана. Към тях добавяме и хлебната сода, която след това активираме с ябълковия оцет. Постепенно наливаме малко водичка (по възможност хладка).
Замесваме едно хубаво тесто. Месим продължително мекото тесто с цел да стане още по-пухкаво.
След това разточваме дебели кръгли лентички. Съединяваме двата края в кръгче, като оставяме да има дупка по средата (ако е прекалено малка, ще се слее при печенето).
Подреждаме ги в предварително намазнена тава, намазваме ги с шарлан и ги оставяме да се пекат на 200 градуса за около 10-15 минути до лек златист отенък. Колкото по-малко ги печем, стават по меки, а ако ги печем повече - стават по-хрупкави.
Докато таралите са във фурната, начупваме един цял черен шоколад в съд и го разтапяме на водна баня, разбърквайки, докато се сгъсти.
На вече готовите кръгчета потапяме леко горната им част в разтопения шоколад. Поръсваме ги нежно със сусам. Оставяме ги на хладно, за да се стегне течният шоколад.
Пухкави и хрупкави мини пълнозърнести гевречета! Отлични за гости и специални дни!
Чудно Вкусно!