Сладкиш без брашно

26/09/2019
"Можем да напишем песен за любимия си сладкиш без брашно, но предпочитаме вместо това да си го хапваме с наслада "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 228
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесва кисело мляко, захар и грис. Разбърква се с телена бъркалка добре и оставяме на хладно за 20 -30 минути.

Обелени ябълки се рендосват на едро и поливат с лимонов сок, да запазят цвета си.

Отделно се разбиват яйцата с ванилията и 1 к.л. канела, смесваме с гриса, прибавя се и бакпулверът, а също и леко отцедени ябълки.

В тавичка, намазана с масло, сипваме сместа и печем сладкиша с грис в загрята фурна 180°C около 30-35 минути до суха клечка и леко златист цвят, без да се препича.

Охладен, сладкишът без брашно се нарязва на ромбоиди и поръсваме с пудра захар.

Да ви е сладко !

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар