Бял боб с македонска наденица

26/09/2019
"А ял ли си изобщо вкусен боб, ако в него няма от пустата македонска наденица "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 903
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • боб - 500 г сварен бял
  • лук - 1 бр.
  • чушки - по 1 бр. зелена или жълта
  • олио - 50 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • подправка - 1 с.л. за зрял фасул
  • джоджен - 3 стръка пресен
  • македонска наденица - 2 бр.
  • брашно 1 - 2 с.л. равни
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснат бял боб се сварява от предишния ден.

В загрято олио се запържва кръгчета наденица и изваждаме в чиния.

В същата мазнина сипваме ситно нарязан лук, чушка на лентички, докато омекнат.

Добавя се 1 с.л. брашно и червен пипер. Разбърква се и сипваме един черпак бульон от боба.

Получената запръжка се сипва в сварения боб и добавяме сухата подправка и листа пресен джоджен.

Връща се наденицата в тенджерата и на тих огън къкри за 15 минути.

Сервираме боба с наденица, докато е топъл, с люта чушка и с новата туршия.

Уникално вкусна есенна гозба! Добър апетит!

Кафяво керамично гърне за уникален боб 4.5 литра
Приготвяй си тази рецепта с:
Кафяво керамично гърне за уникален боб 4.5 литра
22.00 лв.
Виж ››

Всяка готварска рецепта за приготвянето на боб трябва да започва така - Взимате едно керамично гърне за боб, останалото са подробности

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар