Бял боб с македонска наденица

26/09/2019
"А ял ли си изобщо вкусен боб, ако в него няма от пустата македонска наденица "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо478
  • Преглеждания за месеца294
  • Преглеждания за седмицата83
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • боб - 500 г сварен бял
  • лук - 1 бр.
  • чушки - по 1 бр. зелена или жълта
  • олио - 50 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • подправка - 1 с.л. за зрял фасул
  • джоджен - 3 стръка пресен
  • македонска наденица - 2 бр.
  • брашно 1 - 2 с.л. равни
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснат бял боб се сварява от предишния ден.

В загрято олио се запържва кръгчета наденица и изваждаме в чиния.

В същата мазнина сипваме ситно нарязан лук, чушка на лентички, докато омекнат.

Добавя се 1 с.л. брашно и червен пипер. Разбърква се и сипваме един черпак бульон от боба.

Получената запръжка се сипва в сварения боб и добавяме сухата подправка и листа пресен джоджен.

Връща се наденицата в тенджерата и на тих огън къкри за 15 минути.

Сервираме боба с наденица, докато е топъл, с люта чушка и с новата туршия.

Уникално вкусна есенна гозба! Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар