Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб Чорба»Бял боб с македонска наденица

Бял боб с македонска наденица

Бял боб с македонска наденица
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
26/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"А ял ли си изобщо вкусен боб, ако в него няма от пустата македонска наденица"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г сварен бял
  • лук - 1 бр.
  • чушки - по 1 бр. зелена или жълта
  • олио - 50 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • подправка - 1 с.л. за зрял фасул
  • джоджен - 3 стръка пресен
  • македонска наденица - 2 бр.
  • брашно 1 - 2 с.л. равни
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснат бял боб се сварява от предишния ден.

В загрято олио се запържва кръгчета наденица и изваждаме в чиния.

В същата мазнина сипваме ситно нарязан лук, чушка на лентички, докато омекнат.

Добавя се 1 с.л. брашно и червен пипер. Разбърква се и сипваме един черпак бульон от боба.

Получената запръжка се сипва в сварения боб и добавяме сухата подправка и листа пресен джоджен.

Връща се наденицата в тенджерата и на тих огън къкри за 15 минути.

Сервираме боба с наденица, докато е топъл, с люта чушка и с новата туршия.

Уникално вкусна есенна гозба! Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Класика!
06.04.2023 22:21