Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб Чорба»Бял боб с наденица на скара

Бял боб с наденица на скара

Бял боб с наденица на скара
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
26/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • боб - 500 г бял
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • джоджен
  • наденица - 3 бр.
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залива се белият боб със студена вода в тенджера. Добавя се глава нарязан лук и морков на полумесеци.

Сипва се олиото, сол, червен пипер и се вари до готовност на боба на умерено силен огън. Запръжки и тук не правя. Овкусява се с подправки на вкус.

Наденицата се срязва през средата на две половинки и се запича на тиган или на скара от двете страни. Поднасяме порция от ястието, гарнирано с парче наденица.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: