Начин на приготвяне
Чушките се срязват на две половини и почистваме от семената.
В загрято олио запържваме нарязан лук и морков. Когато омекнат, се сипва оризът, разбърква се, докато смени цвета си, и добавяме настърган домат, червен пипер и наливаме малко вода.
Овкусва се на вкус със сол и останалите подправки. Добавят се стафиди и сваляме от котлона, когато плънката е гъста и оризът е набъбнал.
Нареждат се чушките в тава, с лъжичка се пълнят със сместа от ориз и стафиди и поръсваме със смлени орехи.
В тавата се налива 1 пръст вода и малко олио, разпределя се, ако има останал ориз, и печем пълнените чушки в загрята фурна до готовност на ориза.
Сервираме пълнените чушки с ориз, стафиди и орехи поръсени с нарязан магданоз и част от плънката в тавата.
Вкусно за обяд!