Пълнени чушки с ориз, стафиди и орехи

26/09/2019
"Едни по-различни пълнени чушки, които впечатляват с ароматната си безмесна плънка "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо193
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата90
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се срязват на две половини и почистваме от семената.

В загрято олио запържваме нарязан лук и морков. Когато омекнат, се сипва оризът, разбърква се, докато смени цвета си, и добавяме настърган домат, червен пипер и наливаме малко вода.

Овкусва се на вкус със сол и останалите подправки. Добавят се стафиди и сваляме от котлона, когато плънката е гъста и оризът е набъбнал.

Нареждат се чушките в тава, с лъжичка се пълнят със сместа от ориз и стафиди и поръсваме със смлени орехи.

В тавата се налива 1 пръст вода и малко олио, разпределя се, ако има останал ориз, и печем пълнените чушки в загрята фурна до готовност на ориза.

Сервираме пълнените чушки с ориз, стафиди и орехи поръсени с нарязан магданоз и част от плънката в тавата.

Вкусно за обяд!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар