Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Бюрек по идея на Ваня Джорджевич

Бюрек по идея на Ваня Джорджевич

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Бюрек по идея на Ваня Джорджевич
Снимка: marcheva14
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Хубавите идеи си заслужава да бъдат споделяни, а авторите им аплодирани"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • вода - 200 мл
  • олио - 50 г
  • масло - 50 г
  • сирене - 400 г, краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 190 градуса;

Кръгла тава, леко намаслена, с диаметър 27-28 см.

Водата, маслото и олиото се загряват на котлон, докато се разтопи маслото. Сваля се от котлона и се оставя настрана.

В тава, покрита с хартия за печене, се поставят 2 кори, едната хоризонтално, а другата вертикално и така че да излизат половината извън стените на тавата.

Всяка от останалите кори се напръсква с водно-маслената смес обилно и се смачква/нарязва с ножица и се поставят се по средата на тавата - трябва да се образува един слой, следва втора също намачкана кора и обилно полята с водната смес, следва трета кора - водна смес.

Общо трябва да са три намачкани кори. Поставя се половината от натрошеното сирене. Следват нови 3 кори намачкани и полети със сместа и отново се разхвърля останалата част от сиренето.

Следват нови намачкани кори и поръсени с водната смес.

Баницата се затваря с краищата, които са извън тавата. Полива се отново с останалата водна смес.

Бюрекът се пече на 200 градуса за около 40 мин. Тавата се изважда и бюрекът се обръща в друга тава.

Допича се до хубаво зачервяване.

Този бюрек е по идея на Ваня Джорджевич.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Vasil Stoyanov
Vasil Stoyanov
тава 287 см ми се струва много ама наистина много голяма и не зная дали въобще се използва в домашни ,условия
07.11.2019 20:43
2