Царевични сладки с орехи

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак209292101
26/09/2019
"Да сте виждали къде изчезнаха царевичните сладки "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции35
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо257
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 85 г
  • брашно - 65 г бяло
  • масло - 60 г
  • захар - 65 г
  • орехи - 50 г смлени
  • яйца - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • лимонова кора
  • сол - щипка
  • за овалване на сладките
  • орехи - 30 г смлени
  • царевично брашно - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесете бялото и царевичното брашно. Добавете бакпулвера, едно яйце, нарязаното на парчета краве масло, захарта и смлените орехи.

Ароматизирайте с настъргана лимонова кора. Замесете меко тесто.

Направете го на топка, загънете в стреч фолио и приберете в хладилник за 30 мин.

В чиния смесете 30 г смлени орехи и една супена лъжица царевично брашно.

От охладеното тесто късайте по малки парчета, колкото орех. Направете на топче и оваляйте в смлените орехи.

Наредете сладките в голяма тава, застлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго.

Изпечете царевичните сладки в предварително загрята на 180°C фурна за около 10 мин.

Извадете готовите царевични сладки с орехи от фурната и веднага ги прехвърлете на решетка.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар