Царевични сладки с орехи

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Царевични сладки с орехи
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
5 / 6с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
35
"Да сте виждали къде изчезнаха царевичните сладки"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 85 г
  • брашно - 65 г бяло
  • масло - 60 г
  • захар - 65 г
  • орехи - 50 г смлени
  • яйца - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • лимонова кора
  • сол - щипка
  • за овалване на сладките
  • орехи - 30 г смлени
  • царевично брашно - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесете бялото и царевичното брашно. Добавете бакпулвера, едно яйце, нарязаното на парчета краве масло, захарта и смлените орехи.

Ароматизирайте с настъргана лимонова кора. Замесете меко тесто.

Направете го на топка, загънете в стреч фолио и приберете в хладилник за 30 мин.

В чиния смесете 30 г смлени орехи и една супена лъжица царевично брашно.

От охладеното тесто късайте по малки парчета, колкото орех. Направете на топче и оваляйте в смлените орехи.

Наредете сладките в голяма тава, застлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго.

Изпечете царевичните сладки в предварително загрята на 180°C фурна за около 10 мин.

Извадете готовите царевични сладки с орехи от фурната и веднага ги прехвърлете на решетка.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: