Наденички с гъби и картофи

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак209292101
26/09/2019
"И когато за трети път станете, за да си сипете допълнително, разбирате, че гозбата е много сполучлива "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо345
  • Преглеждания за месеца192
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите ястието освен вкусно, но и красиво, оформете с остро ножче малки картофи като гъбки.

Направете прорези върху пресните наденички.

Сложете ги в тиган със загрят зехтин и наситнена малка глава лук, изпържете за кратко. Полейте с бялото вино, изчакайте минутка, за да се изпари алкохолът, и добавете нарязаните гъби и картофите.

Овкусете ястието с щипка магданоз и черен пипер. Ако обичате подправката девесил, може да сложите и от нея, прилича му!

Налейте около 200 мл топла вода. Захлупете съда и задушете до омекване на картофите. Малко преди да свалите съда с наденицата с картофи от огъня, сгъстете соса и размито в чашка с вода брашно.

Поднесете наденичките с гъби и картофи със салата по желание! Отива му и туршия и зелена салата.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар