Кростата с мармалад от сини сливи и конфитюр от дюли

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак248372581
26/09/2019
"Специално за всички, които си падат по сочните сладкиши - разкошна кростата не с един, а с два вида сладко "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо504
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • брашно - 270 г
  • краве масло - 120 г
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • захар - 100 г
  • мармалад от сини сливи - 100 г
  • конфитюр от дюли - 100 г
  • сол - щипка
  • лимонова кора
  • ванилия - 1 прахче
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа пресейте брашното с щипка сол и една чаена лъжичка бакпулвер.

Към него добавете едно яйце, един жълтък, 100 г захар и нарязаното на парчета студено краве масло. Ароматизирайте с настърганата кора от един лимон и едно прахче ванилия.

Замесете меко маслено тесто. Измесеното тесто приберете в хладилник за един час.

От охладеното тесто си откъснете малко парче. Останалото разточете на парче хартия за печене. Прехвърлете го в продълговата тавичка с размер 28/18 см Оформете високи бордове.

От отделеното тесто направете фитил. С него разделете тестото на 6 сектора.

Във всеки сектор (кутийка) изсипете от мармалада от сини сливи и конфитюра от дюли.

Старайте се да ги редувате по цвят, за да изглежда сладкишът по-красив.

Изпечете кростата на 180°C в предварително загрята фурна до приятен загар.

След изпичането прехвърлете кростатата с мармалад от сини сливи и конфитюр от дюли на решетка и поръсете по краищата с пудра захар.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител Ivi  Vacca
Ах, любима ми е !Чудно изглежда!
0
0
Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
26.09.2019 23:01
Благодаря, Иви! И в къщи е любим сладкиш!
0
0