Начин на приготвяне
Разтопете маслото.
Натрошете сиренето, а топеното сирене нарежете на дребни парченца.
Прибавете към тях киселото мляко и содата. Разбъркайте добре.
Разрежете корите на две. Така ще се получат 12 кори.
Вземете една кора и я намажете с разтопено масло. Прегънете на две, за да се получи дълга лента. В единия край сложете 1 с.л. от плънката за баница.
Сгънете на триъгълник и продължете така до края. Направете същото и с останалите кори.
Намажете тава с малко олио и наредете баничките.
В купа смесете 1 жълтък, 1 с.л. кисело мляко и 1 с.л. олио. Разбъркайте и с тази смес намажете триъгълните банички.
Поръсете със семена по избор. Аз ползвах бял и черен сусам.
Печете домашните триъгълни банички в загряна фурна на 200 градуса за 15-20 минути, докато добият апетитен загар.
Бързи и много вкусни банички, подходящи за закуска на малки и големи.
Добър апетит!