Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко месо с жълтъци и лимонов сок

Агнешко месо с жълтъци и лимонов сок

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Агнешко месо с жълтъци и лимонов сок1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 600 г
  • вода - 450 мл.
  • моркови - 120 г
  • целена - 1 резен
  • лук - 1 глава
  • брашно - 30 г
  • зехтин - 30 г
  • лимони - 1 бр.
  • жълтъци - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с вода поставяме нарязаните на едри парчета месо, лука, нарязан на ситно, нарязаните морков и целина, сол и черен пипер.

Когато водата заври, отстраняваме пяната и варим, докато месото омекне.

Изваждаме месото и зеленчуците и държим на топло място. Прецеждаме бульона.

В тиган със зехтина прибавяме брашното и правим светла запръжка.

Постепенно на части добавяме бульона и правим гъст сос.

В купичка разбиваме жълтъците, лимоновия сок и лъжичка вода и прибавяме от топлия сос.

Връщаме при останалия сос, подгряваме, без да завира и поливаме месото и зеленчуците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: