Начин на приготвяне
В касерола сложете прясното мляко, като заделите 100 мл.
Добавете захарта и ванилията. Изчакайте да заври и се разтопи захарта.
В заделеното мляко сложете жълтъците и нишестето. Разбийте с тел, като внимавате да не останат бучки.
Към заврялото мляко добавете жълтъците на тънка струйка, без да спирате да бъркате.
Намалете котлона и варете до желаната гъстота.
Една минута преди да изключите, добавете кравето масло.
Разбъркайте, за да се разтопи и махнете от котлона.
Разсипете домашния пудинг в подходящи купички.
Всяка купичка с яйчен крем покрийте с малко парче стреч фолио, като се допира хубаво по повърхността на крема, и оставете да се охлади.
При сервиране на домашния крем с жълтъци и масло може да поръсите с кафява захар и разтопите с горелка.