Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Баница с бекон, сирене и извара

Баница с бекон, сирене и извара

Баница с бекон, сирене и извара
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
28/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Кой може да устои на вкусна баница с плънка от бекон, кой, питаме"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • олио - за корите 150 мл
  • плънка
  • сирене - натрошено 150 г
  • извара - 150 г
  • бекон - 1 пакет
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • намазване отгоре
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се плънката за баница, като в купа се разбиват яйцата с телена бъркалка.

Добавя се кисело мляко с разбита в него сода да бухне. Сипва се натрошено сирене, извара и царевично брашно. Разбърква се добре сместа и е готова.

Вземат се две кори, първата се намазва със струя олио, отгоре се поставя втора кора, която се намазва с 3-4 с.л. от плънката.

Бекон се нарязва на ленти и нареждаме в широката долна част на корите.

Навива се на руло и нареждаме като вита баница в намаслена тава. Така се оформят всички кори.

Отгоре се намазва с разбито яйце, смесено с прясно мляко.

Печем баницата в загрята фурна 170°C с вентилатор до златист цвят.

Изважда се и покрива с кърпа за 5-10 минути.

Нарязва се и хапваме за закуска.

Вкусна е тази баница с бекон, сирене и извара, ухае на беконче!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: