Капоната с ориз

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Капоната с ориз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр., нарязани на кубчета
  • лук - 1 глава, нарязана на едро
  • зехтин - 3 с.л.
  • целина - 2 стръка, на ситно
  • домати - 4 бр., едро нарязани
  • круши - 1 бр., обелена и нарязана на едро
  • маслини - 1 ч.ч., черни, дребни
  • каперси - 2 с.л. изплакнати
  • захар - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • вода - 4 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • ориз - 1 1/2 ч.ч. (300 г)
  • босилек - 1 с.л., пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се запържва с 1 с.л. зехтин около 10 мин., или докато омекнат зеленчуците. Добавят се целината, доматите, крушата, маслините, каперсите и захарта.

Поръсват се със солта и черния пипер и се добавят водата и оцета. Оставя се да къкри на слаб огън около 15 мин., или докато омекнат зеленчуците. Оризът се вари в подсолена и вряща вода около 12-15 мин., или докато омекне.

Изцежда се и се поръсва с останалия зехтин. Добавя се босилекът. Пълнят се четири малки формички с подправения ориз, като добре се притиска. Обръщат се върху капонатата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: