Дамски каприз с шоколад

29/09/2019
"Този сладкиш би бил по вкуса и на най-капризните дами!"
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции18
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 061
  • Преглеждания за месеца803
  • Преглеждания за седмицата184
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 6 бр. (по - възможност домашни ) по - големи
  • олио - 60 мл (около 7 - 8 супени лъжици )
  • кисело мляко - 1 кофичка от 3, 6% масленост
  • захар - 2 ч.ч.
  • ванилия - 2 прахчета
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • масло - 2 ч.л.
  • сладко от малини - 250 г
  • шоколад - 1 бр.
  • компот от ягоди - 1/2 ч.ч. (само сока)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аз приготвям това изкушение за душата в 2 тавички за блатове, защото една никога недостига за гладниците.

Отделяме жълтъците от белтъците в две купи. Започваме с жълтъците, като прибавяме 1 ч.ч. и още няколко лъжици захар, и бъркаме до побеляване на сместа.

След това започваме да прибавяме ванилията, олиото, киселото мляко, брашното и бакпулвера. Получената смес изсипваме в тавички, които предварително сме обвили с хартия за печене, и сме намазали дъното и стените им с масло и брашно.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса, в началото само на долен реотан, а след като се надуят, на горен и долен.

През това време разбиваме белтъците с половин чаша захар, докато станат на сняг. Към тях прибавяме 1/2 ч.ч. компот от ягоди и разбъркваме добре. След като блоковете ни са изпечени, ги изкарваме от фурната да се охладят леко и намазваме всеки един със сладко от малини, и заливаме с белтъчената смес.

Връщаме отново във фурната, запичаме за около 5-10 минути само на горен реотан на 180 градуса, докато леко се замерват. Накрая можем да добавим малко шоколад, разтопен с 1 лъжица масло за повече сладост.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар