Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи с бекон и майонеза

Пълнени картофи с бекон и майонеза

SimonaSimona
Помощник Готвач
612582031
Пълнени картофи с бекон и майонеза
Снимка: Simona
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Понякога имаме нужда да се поглезим с нещо наистина вкусно - тази рецепта за пълнени картофи е точно такава - вижте какво се крие в пълнежа на картофките"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 бр. (средно големи)
  • бекон - 200 г
  • майонеза - 250 г (гъста)
  • зелен лук - 2 стръка
  • кашкавал - 150 г (гауда)
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и се слагат в тенджера да се сварят за около 25 минути.

През това време почистваме лука и нарязваме на ситно, а бекона режем на тънки слайсове.

В загрят тиган с 1 с.л. олио запържваме лука и бекона за около 12-13 минути.

Вече сварените и малко поизстинали картофи срязваме през средата на две и издълбаваме вътрешността с помощта на лъжица.

В купа изсипваме запържения с лук бекон и добавяме майонезата, щипка сол и черен пипер. Всичко това се обърква.

Издълбаните картофи подреждаме в намазнена с 2 с.л. олио тава и слагаме от сместа по 1 и 1/2 с.л.

Покриват се с фолио и пълнените картофи се пекат в предварително загрят на 200 градуса парти грил за 20 минути, след което поръсваме с настърган кашкавал и връщаме в грила, докато се разтопи.

Поднасят се топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: