Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи с бекон и сметана

Пълнени картофи с бекон и сметана

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пълнени картофи с бекон и сметана
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
42 мин.
Порции
4
"Апетитна класика - пълнени картофи с бекон и сметана"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр.
  • бекон - 100 г
  • заквасена сметана - 60 г
  • чесън - 2 скилидки
  • кашкавал - 2 шепи, настърган
  • сол - на вкус
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в леко подсолена вода, оставете ги да изстинат и разполовете.

С лъжица издълбайте вътрешността и я запазете.

Загрейте на умерен огън зехтина и в него запържете за кратко чесъна, нарязан на филийки.

Сложете бекона на парченца и бъркайте, докато и той се позапържи.

Дръпнете тигана от огъня и към чесъна и бекона сложете това, което сте издълбали от картофите и сметаната. Хубаво ги намачкайте и добавете сол и кашкавала.

Разбъркайте и напълнете кухините на издълбаните картофи.

Печете вкусните пълнени картофи на 190 градуса до лек загар.

Добър апетит с тези пълнени картофи с бекон и сметана!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: