Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свински бут с топено сирене в гювеч

Свински бут с топено сирене в гювеч

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Свински бут с топено сирене в гювеч1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
165 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • свински месо - 1 кг бут
  • кисело мляко - 450 г
  • топено сирене - 200 г
  • гъби - 350 г
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • масло - 50 г
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското месо на средно големи парчета. Овкусяваме ги със сол и черен пипер.

Лукът, чушката и топеното сирене се нарязват на дребни парченца. Поставяме зеленчуците в дълбок съд, добавяме киселото мляко и наливаме 450 г хладка вода.

В гювеч редим един ред месо, отгоре поливаме с млечно-зеленчуковата смес и отново - ред месо, ред смес. Редуваме докато изчерпаме продуктите.

Захлупваме гювеча и печем поне 2 часа - 2.5 часа в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
42
32
20
10
Дай твоята оценка: