Сладкиш с орехи и карамел

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач198513642
02/10/2019
"Търсим си работа като дегустатори на сладкиши - този вече го дегустирахме до последната трохичка "
Приготвяне45 мин.
Готвене40 мин.
Общо85 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 057
  • Преглеждания за месеца6056
  • Преглеждания за седмицата1784
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • яйца - 9 бр.
  • захар - 2 ч.ч. кристална
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 и 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 125 г хубаво
  • брашно - 1 ½ ч.ч. пресято, тип 500
  • какао - 1 ч.л. на прах
  • ванилия - - 1 п. или 1 ч.л. екстракт
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За пандишпана:

Разбиват се 6 яйца с 1.5 ч.ч. захар, ½ ч.ч нарязани орехи, 1 ч.л. какао и всичкото брашно. Поставят се в омаслена и набрашнена тава във фурната на 200°C за 20 мин.

За крема:

Разбива се маслото с по-голямата част от пудрата захар, докато побелее.

Отделно се разбиват 3 яйца с останалата пудра захар и постепенно се прибавят към маслото. Ароматизира се с ванилия.

За карамела:

½ ч.ч. захар се разтопява в незалепващ съд. Като се бърка, се прибавят едро счуканите орехи. След като изстине, се счуква на едро.

Пандишпанът се намазва с масления крем. Поръсва се с карамела.

Ореховият сладкиш се поставя в хладилник за 2 часа да стегне. Реже се на правилни

ромбоиди.

Ако имате хубав коняк или добре отлежало бренди – няма да

ви е излишно с този разкошен сладкиш с орехи и карамел.

Наздраве!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар