Начин на приготвяне
За пандишпана:
Разбиват се 6 яйца с 1.5 ч.ч. захар, ½ ч.ч нарязани орехи, 1 ч.л. какао и всичкото брашно. Поставят се в омаслена и набрашнена тава във фурната на 200°C за 20 мин.
За крема:
Разбива се маслото с по-голямата част от пудрата захар, докато побелее.
Отделно се разбиват 3 яйца с останалата пудра захар и постепенно се прибавят към маслото. Ароматизира се с ванилия.
За карамела:
½ ч.ч. захар се разтопява в незалепващ съд. Като се бърка, се прибавят едро счуканите орехи. След като изстине, се счуква на едро.
Пандишпанът се намазва с масления крем. Поръсва се с карамела.
Ореховият сладкиш се поставя в хладилник за 2 часа да стегне. Реже се на правилни
ромбоиди.
Ако имате хубав коняк или добре отлежало бренди – няма да
ви е излишно с този разкошен сладкиш с орехи и карамел.
Наздраве!