Начин на приготвяне
Подбираме си малки пресни картофчета, в случай че има по-голямо, го резваме на две.
Старателно ги измиваме в гевгир и отцеждаме.
В средно голяма тенджера загряваме мазнината - шарлана, изсипваме картофките.
Овкусяваме ги с подправките - куркума, кимион, кориандър, джинджифил на прах, черен и червен пипер и хималайска сол.
Разбъркваме ги и веднага захлупваме с капак.
Джуркаме тенджерата през 1 - 2 минутки, подобно на раздрусването, когато правим пуканки на котлон.
Добавяме ситно нарязания копър и отново разбъркваме.
Според тенджерата и мощността на котлона пържените картофки са готови по различно време.
Пържим до наситен златист цвят и омекване на джурканите пресни картофи!
Готово!