Начин на приготвяне
Зеленчуците се измиват добре, картофите без да се белят се режат на дебели филии и варим в подсолена вода да омекнат, после се отцеждат.
Тиквичките режем на кръгчета и пържим до зачервяване. В тиганче се загряват 2-3 с. л. олио, запържваме ситно нарязан лук и чесън до златисто, сипваме настърган домат, доматено пюре и наливаме водата.
Овкусява се със сол, захар, мащерка, босилек и черен пипер. Готвим за 3-4 минути и снемаме от котлона. Смесва се доматен сос и натрошено сирене.
В тавичка 23 см сипваме 3 черпака доматен сос, нареждаме отцедени картофи, поръсваме с щипка сол и заливаме със сос.
Отгоре нареждаме тиквички, сос, настърган кашкавал, като се заделя по-голямата част за отгоре. Следват натрошени сварени картофи, сос и кашкавал.
Запичаме в загрята фурна на 170 градуса за 20 минути, като последните пет с вентилатор. Сервираме с клонка пресен босилек и чесън. Вкусно и лятно за лека вечеря или обяд!