Обърнат орехов сладкиш

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак217302191
03/10/2019
"Целият свят да преобърнете, по-вкусен обърнат орехов сладкиш няма да намерите "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 907
  • Преглеждания за месеца1906
  • Преглеждания за седмицата1098
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в малка тенджерка 60 гр. краве масло, 3 супени лъжици прясно мляко и 80 гр. кафява захар. Загрейте продуктите докато захарта се разтопи.

Застелете форма (24 см.) с откопчаващ се ринг с хартия за печене. Изсипете сместа, подравнете и насипете равномерно едро счуканите орехи.

Приберете формата в хладилник докато си приготвите кексовата смес. В купа сложете останалото краве масло и захарта.

Разбийте с миксер до еднородна смес. Прибавете едно след друго яйцата все така разбивайки с миксера докато се усвоят напълно. В друга купа смесете брашното с бакпулвера, какаото и щипка сол. Прибавете го към масления крем.

Разтопете шоколада на водна баня. На струйка го излейте в сместа и хомогенизирайте. Извадете формата от хладилника и изсипете кексовата смес. Подравнете.

Изпечете сладкиша в предварително загрята на 170 гр. фурна с вентилатор за около 35-40 мин.

Изчакайте готовия сладкиш да се охлади напълно и внимателно го обърнете върху подходяща чиния.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар