Начин на приготвяне
Започнете със сиропа, като смесите съставките за него, поставяте на силен огън да заври. След като заври, намалете на слаб огън и така да поври около 8-10 минути.
Следва приготвянето на крема. За целта нагрейте по-голямата част от млякото със захарта. В останалото мляко разтворете пакетчетата пудинг. На бавен огън към нагрятото мляко на тънка струя прибавяте разтворените пакетчета пудинг при непрекъснато бъркане до сгъстяване.
Готовия пудинг завийте със стреч фолио и оставете на студено място да се охлади напълно.
В купа разбийте сметаната на пухкав крем с миксер. Към нея на части прибавяте от студения пудинг при непрекъснато бъркане с миксера до пухкав еднороден крем.
За блата разбийте с миксер яйцата и захарта на пухкав крем. Прибавете олиото на тънка струя и предварително смесените сухи съставки към тях при непрекъснато бъркане с шпатула.
Намажете правоъгълна или квадратна тава с масло и разстелете сместа равномерно в нея.
Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
Изпеченият и горещ сладкиш залейте равномерно със студения сироп, завийте с алуминиево фолио и оставете да се охлади напълно.
Разстелете върху изстиналия сладкиш крема и поръсете със смлените орехи. Готовият сладкиш е желателно да престои поне за два часа, ако издържите на аромата и изкушението му.