Обърнат сладкиш с ананас

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k16k18k12
Обърнат сладкиш с ананас
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
28/05/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Сервирайте обърнат сладкиш с ананас с лужица-две сладка бита сметана"

Необходими Продукти

  • ананас - 8 шайби от консерва
  • сок от ананас - 100 мл (или сока от консервата)
  • ликьор - 25 мл от ананас (или друг)
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 50 мл
  • брашно - 150 г
  • бакпулвер - 10 г
  • захар - 250 г (150 г са за карамела)
  • коктейлни череши - 8 бр.
  • ванилова захар - 1/2 пакетче, 5 г
  • сок от лимон - 1 ч.л. прясно изцеден
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд с дебело дъно карамелизирайте 150 г захар с чаена лъжичка лимон.

Излейте готовия карамел на дъното на тавичка с диаметър 22-24 см. (да не е с откопчаващо дъно). Върху него подредете кръгчетата ананас, като забождате по една черешка в средата на всяко.

Включете фурната да загрява до 180 °C.

Разбийте яйцата със останалите 100 г захар и ваниловата захар.

Прибавете сока от ананас, ликьора и олиото при непрестанно разбиване.

Пресейте брашното с бакпулвера към сместа и разбъркайте с плавни движения в кръг до усвояването им.

Сипете кексовото тесто за плодовия сладкиш върху карамела и плодовете.

Печете ананасовия сладкиш в продължение на 30 минути.

Обърнете сладкиша в поднос, докато е още топъл.

Оставете сервирайте обърнат сладкиш с ананас да изстине и сервирайте обърнат сладкиш с ананас

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: