Флан с маскарпоне

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Флан с маскарпоне
Снимка: marcheva14
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Флан, ама не какъв да е, а с маскарпоне - ето това си мечтаем някой да ни покани да опитаме"

Необходими Продукти

  • маскарпоне - 350 г
  • яйца - 4 бр. L
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 120 г кристал
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • Карамел
  • захар - 120 г кристал
  • вода - 30 мл студена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 170 градуса.

Подходяща форма за печене на водна баня.

Ползвах продълговата кейкова форма - 24/13 см.

Започва се с приготвянето на карамела.

В тенджера на умерен котлон се изсипват захарта и водата. Оставят се да се разтопи захарта до приятен кафеникаво-златист цвят. След това се разпределя във формата, в която ще се пече фланът. Оставя се настрана.

В тенджера се загрява прясното мляко на средно висока температура до точка на кипене. Сваля се от котлона и се охлажда до 37 градуса.

В купа се разбиват маскарпонето и яйцата. Добавя се прясното мляко и се разбърква, докато напълно се смеси с маскарпонето и яйцата. Ползвах миксер на съвсем слаба степен.

Сместа се изсипва в приготвена форма върху карамела.

Тавичката се поставя в по-голяма такава и се налива гореща вода отстрани.

Пече се в загрята фурна на 170 градуса за около 55-60 мин. Отгоре трябва да започне за покафенява, но по средата ще бъде малко мек. След като се охлади той стяга.

Оставя се във водата, докато се охлади, а след това се оставя в хладилник за най-малко 4 часа.

Преди да се сервира се обръща в подходяща чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: