Начин на приготвяне
Фурна - 170 градуса.
Подходяща форма за печене на водна баня.
Ползвах продълговата кейкова форма - 24/13 см.
Започва се с приготвянето на карамела.
В тенджера на умерен котлон се изсипват захарта и водата. Оставят се да се разтопи захарта до приятен кафеникаво-златист цвят. След това се разпределя във формата, в която ще се пече фланът. Оставя се настрана.
В тенджера се загрява прясното мляко на средно висока температура до точка на кипене. Сваля се от котлона и се охлажда до 37 градуса.
В купа се разбиват маскарпонето и яйцата. Добавя се прясното мляко и се разбърква, докато напълно се смеси с маскарпонето и яйцата. Ползвах миксер на съвсем слаба степен.
Сместа се изсипва в приготвена форма върху карамела.
Тавичката се поставя в по-голяма такава и се налива гореща вода отстрани.
Пече се в загрята фурна на 170 градуса за около 55-60 мин. Отгоре трябва да започне за покафенява, но по средата ще бъде малко мек. След като се охлади той стяга.
Оставя се във водата, докато се охлади, а след това се оставя в хладилник за най-малко 4 часа.
Преди да се сервира се обръща в подходяща чиния.