Зелен боб яхния с месце

03/10/2019
"Не, не сме забравили за месцето, хапвайте с апетит и да ви е вкусно "
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 632
  • Преглеждания за месеца1631
  • Преглеждания за седмицата393
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • зелен боб - 1 буркан, 1 бр. замразен или 400 г пресен и предварително бланширан
  • свинско месо - 500 - 600 г
  • лук - 1 голяма глава нарязан на дребно или настърган на едрото ренде
  • моркови - 1 бр. нарязан на кубчета
  • домати - 1 среден нарязан на дребно
  • чесън - 3 - 4 скилидки срязани на 2 или на 4
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • брашно - 2 с.л. препълнени с връх
  • олио - 1 л вода
  • сол - на вкус
  • копър - или магданоз, нарязани на дребно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета и заедно с лука, чесъна, моркова и домата се запържат докато месото се запечата.

Добавя се брашното, разбърква се със запържените лук, морков и чесън и се слага червеният пипер.

Веднага се налива водата.

Добавя се зеленият боб, посолява се и се оставя да ври на (на степен 3 от 6) умерен даже слаб огън около час, час и половина (може и повече, зависи от крехкостта на месото и зеленият боб).

След като поизстине за около 20 минути готовата яхния се поръсва с нарязания копър или магданоз.

Сервира се с кисело мляко.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар