Яхния със зелен боб

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
2782k3632k1
Яхния със зелен боб
Снимка: Потребител#167180
1 / 5
08/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Чудна яхния със зелен боб, чийто вкус добре познаваме от нашите майки, а сега е време и ние да приготвим"

Необходими Продукти

  • зелен боб - 600 г
  • лук - 1 - 2 глави
  • червен пипер - 1 с.л.
  • домати - 1/3 ч.ч. от буркан (консерва)
  • олио
  • сол
  • джоджен
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият боб се почиства и попарва. Ако са много дълги бобчетата срязвам на две-три. В тенджера с олио, запържвам лука, който е предварително нарязан. Добавям и боба, запържвам за кратко.

Слагам червения пипер, доматите от буркан (обелени и нарязани на ситно), разбърквам 3 -4 пъти и наливам 2 - 2 1/2 л. вода. Слагам с.л. сол и оставям да ври час, на тих огън. От време на време разбърквам.

Накрая за сгъстяване правя кашичка от брашно и малко вода, разбърквам хубаво да няма бучки, и наливам по малко, като разбърквам постоянно, до желаната гъстота. Подправям с джоджен за аромат!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Как и за колко време се попарва зеления боб ?
27.09.2022 11:58
К К
К К
В къщи често правим зелен боб и слагам Малко сух копър и му придава страхотен аромат!
15.05.2016 00:50
2
3
Покажи всички подкоментари
цветослава киркова
цветослава киркова
Просто го обожавам, добавям лъжица кисело мляко и копър и сядам. Аз добавям и чесън, а джоджена го пропускам.
08.05.2016 19:14
1
1
Покажи всички подкоментари