Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Яхния зелен боб с чесън

Яхния зелен боб с чесън

Яхния зелен боб с чесън
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Само този, който не е пробвал тази бабина постна яхния, може да каже нещо различно от положителни думи"

Необходими Продукти

  • зелен боб - 400 г пресен или замразен
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 1 малка
  • домати - 1
  • сол
  • магданоз
  • босилек
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 или 2 с.л. за сгъстяване без връх
  • олио - 4 с.л.
  • чесън - 3 бр. скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ползвах размразен зелен боб.

В тенджерка се загрява малко олио, запържва се нарязан лук скилидки чесън, чушка и моркови.

Прибавете зелен боб и задушете, докато изври водата му.

Поръсете с червен пипер, налейте гореща вода до нивото на продуктите и овкусете.

Гответе за 15 минути, прибавете настърган и обелен домат и варете до готовност на боба.

Брашното се размива с малко вода на кашичка и сипвате в тенджерата, като се разбърква добре.

Готви се за 2-3 минути и готово.

Сервирайте поръсена постната гозба с магданоз, а може и с лъжица кисело мляко.

Като яхнията на баба.

Добър апетит с тази яхния зелен боб с чесън!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: